Spisvakt

Spisvakt

Det är vanligt att bränder uppstår för att man lämnat något utan uppsikt på spisen

Bortglömda spisplattor/hällar kan orsaka bränder genom torrkokning, alltså att ett tomt kokkärl börjar brinna. Värmen från en bortglömd spisplatta eller kastrull kan också smälta fettet i spisfläkten, så att det droppar ner och det börjar brinna. En brand kan sprida sig snabbt genom fläkten. (Läs mer på dinsakerhet.se).


Använd spisvakt

De nyare modellerna av spisvakter brukar vara kompatibla med alla elspisar, både keramiska och in­duktionshällar.

Vi brukar rekommendera Safera spisvakt som är vikbar, vilket förenklar åtkomsten till och rengöringen av fläkten. Centralenheten är tillverkad i rostfritt stål och brandbeständig plast. Safera placeras direkt över värmekällan. Sensorerna reagerar snabbt och riskerar inte att hamna i den så kallade döda vinkeln där den inte känner av riskabla temperaturförändringar. Vid farosituation sänds ljud- och ljus­signaler. Efter signal ska spisen kontrolleras inom 15 sekunder för att strömmen till spisen inte ska frånkopplas.
Safera har justerbar känslighet. Inställningarna kan även göras löpande för att undvika falsklarm. På spisvakten finns även ett barn- och demenslås som förhindrar obehörig användning av spisen.

Spisvakt

Vänta inte tills det är för sent, beställ en spisvakt idag!

KONTAKT