Larmcentraler

Larmcentraler

Ett effektivt larmsystem måste utgå från de specifika behov som varje verksamhet har. Behöver du rörelsedetektorer till villan, en övervakningskamera i banken, ett glaskrosslarm i affären – eller ett brandlarm på fabriken så är det skilda saker. Vi har olika larm- och brandlarmscentraler för skiftande behov och i olika larmklass – men ibland kan de också kombineras i ett och samma säkerhetssystem och kopplas mot en och samma webbserver.


Flexibla säkerhetssystem

Det finns flertalet säkerhetssystem på marknaden men vi rekommenderar i många fall LarmNet, som är både enkelt, kostnadseffektivt och säkert. LarmNet är en larmcentral med både inbrottslarm, brandlarm och trygghetslarm i ett. Systemet kan också växa med företaget med tiden och kopplas till webbserver. Alla larm samt till-och frånkopplingar sparas i en händelselogg där anvisningarna följs i IP-logg. LarmNet är SBSC intygad produkt enligt SSF 1014. LarmNet har en enkel manöverpanel, är trygg och tillförlitlig.

LÄS MER OM LARMNET I VÅR KATALOG

Larmcentraler

Den nya generationens centralapparater för webbstyrd säkerhet

Den senaste generationen av professionella centralapparater och verktyg är ofta webbstyrda. Systemen integrerar enkelt och logiskt applikationer för automatisering. Det krävs sällan en PC eller annan utrustning med komplicerad programmering.

De dynamiska egenskaperna, moduluppbyggnaden och mång­sidigheten hos centralapparater för webbstyrd säkerhet gör att det‚ även efter installation av ett mindre system‚ är enkelt att bygga ut systemen vartefter behovet växer. Ett sådant behov kan vara nya inbrottsskydd, kamerasystem, passagekontroll eller någon form av automatisering. Centralapparaterna kommer förberedda med integrerad webbserver så att de kan styras direkt från valfri smar­tphone, dator eller surfplatta. En centralapparat som vi rekommenderar är Lares 4.0.Larmcentraler

Brandlarmcentraler

Visste du att det finns adresserbara brandlarmcentraler som hanterar upp till 250 enheter per slinga?

Med detektors- och flersektions­kriterier minskas risk för onödiga larm i utsatta utrymmen. SBSC-intygade centralapparater har inbyggda USB- och internetanslutningar för driftsättning och oftast finns avancerade programmeringsfunktioner tillgängliga via PC-programvara. Styrning av utgångar kan programmeras via utgångsgrupper och regler som bes­t­äm­mer hur dessa utgångsgrupper skall agera vid specifika händelser. Centralapparaterna finns med en (KFP-AF1-SE) eller två (KFP-AF2-SE) slingor och vissa kan även byggas ut till fyra slingor och hantera upp till 250 enheter per slinga.

Tillbehörskort med LED-indikeringar finns att beställa för 20 eller 40 sektionsindikeringar, vilket krävs vid intygad anläggning. Systemen har även veckour för styrning av dag/nattläge. Enheternas känslighet kan ändras samt aktivera larmlagringsfunktioner. De centralerna levereras också med brandkårslås. Vi brukar rekommendera adresserbara brandlarmscentraler ur KFP-A serien. Läs mer om dem i vår katalog!


Söker du ett mindre brandlarmssystem?

Kanske söker du ett mindre, inte så avancerat brandlarmssystem? Då rekommenderar vi larmsatser med enklare system för mindre och medelstora anläggningar men som ändå motsvarar de krav som ställs på ett driftsäkert och användarvänligt brandlarm. Systemen indi­kerar med ljud- och ljussignal istället för med direkt adressering (som KFP-A ovan). De levereras ofta med två rökdetektorer, larmtryckknapp, ackumulator, brandlarmskylt och en siren. Kontakta oss så berättar vi mer!.

KONTAKTA OSS SÅ BERÄTTAR VI MER

Larmcentraler

Koppla både brand- och inbrottslarm till väktare

Larmsystem från BOL Säkerhet AB kan kopplas till utvald larmcentral via säker larmöver­föring med ADD Secure larmsändare, för snabb utryckning – s.k. A-utryckning med väktare – som rycker ut direkt vid skarpt läge. Kontakta oss så berättar vi mer om larmcentraler och väktarinsatser!

KONTAKTA OSS