Trygghetslarm

Trygghetslarm

Kanske arbetar du ensam och känner dig osäker på platsen ibland? Eller så har du barn eller äldre närstående som kan behöva akut hjälp på plats oavsett var de befinner sig?

Idag finns det prisvärda små och lätta trygghetslarm både för äldreboenden, företag och privatpersoner – bärbara runt halsen, i handen eller som en klocka på armen. De allra flesta har också GPS sändare och kan spåras dygnet runt i det fall att en nödsituation skulle uppstå. Det är också vanligt att bäraren kan kontaktas via röstkontakt då de flesta personlarm har inbyggd högtalare. Några andra smarta funktioner kan vara “man down” och timeralarm.


VI GER TRE EXEMPEL:

Trygghetslarm

Vårdlarm BXO LAS

Vårdlarmet lämpar sig för servicehus, gruppboenden och sjukhus med 10 platser och uppåt – likväl som för den enskilde individen. Till den trådlösa enheten kan man koppla befintliga trådbundna larm­enheter så som bland annat päronknappar, trampmattor, dörrmagneter, sänglarm av olika fabrikat och rörelsesensorer. Dessutom kan hela det trådlösa produktområdet användas, med oberoende enheter så som larm -knappar, -klockor, halsband, rökdetektorer, rörelsedetektorer, sängvakter, dörrkontakter osv.


Larm med position och röstkontakt

Trygghetslarmet SRT har inbyggd larmfunktion. Med hjälp av knapparna kan bäraren larma eller ringa direkt till förutbestämda telefonnummer. Då får du omedelbart veta var bäraren befinner sig genom att positionen skickas till dig via SMS. Du kan också, när som helst, ringa till trygghetslarmet och prata direkt genom den inbyggda högtalaren. Samtalet kopplas automatiskt utan att bäraren behöver svara.
Trygghetslarm

GPS-larm för personsäkerhet

Posifon Smartsole är ett GPS-larm som placeras i skorna. Det aktiveras när brukaren rör på skon och meddelar anhöriga, personal eller en larmcentral om brukaren passerar utanför ett bestämt trygghetsområde. Sulan är ett diskret sätt att tillhandahålla spårningsmöjligheter.
.
Posifon Active trygghetslarm funkar lika bra inom­hus som utomhus. Designmässigt liknar Active ett aktivitetsarmband. Genom att hålla nere knappen i fem sekunder aktiveras ett larm. Posifon Active har mikrofon och högtalare för enkel kommunikation när det behövs som mest.
.
Posifon Keruve ger möjlighet att behålla sin gamla klocka men samtidigt ha ett GPS-larm runt hand­leden. Anhöriga eller andra betrodda kan lokalisera var bäraren av GPS-enheten befinner sig eller få meddelande när gränsen för ett trygghetsområde passerats. En enkel specialanpassad anhörigenhet ger den datorovana möjlighet att hantera funktionerna på enklast möjliga sätt.

Trygghetslarm

.

Lär känna några bra funktioner:

Man Down: Om SRT hamnar i en liggande position som avviker från den tilltänkta kan ett larm skickas ut automatiskt.
Timeralarm: Enheten kan, efter en förutbestämd tidsperiod, auto­matiskt skicka ett larm om användaren skulle vara medvetslös eller oförmögen att kunna larma.
Call Button: Call Button ger användaren ett alternativ i situationer som är mindre kritiska. Utöver larmknappen finns även Call Button som ringer upp ett förprogrammerat nummer, t.ex. en anhörig, kontoret eller en larmcentral.


Söker du en specifik produkt?

I vår katalog kan du läsa mer ingående om våra person och trygghetslarm. Men kontakta oss gärna om du har frågor!

BLÄDDRA I KATALOGEN